Tehnologija NE UDOVOLJAVAJU PROPISIMA

Kineski mobiteli ACE Mobile rizični za korisnike

  • Autor: K.M.
  • 14.4.2011 13:51:51
  • 14.4.2011 11:41:11

Kineski mobitel marke ACE Mobile, model Cali Dual SIM, predstavlja rizik za potrošače, utvrdili su inspektori elektroničkih komunikacija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nakon obavljenog inspekcijskog nadzora nad uvozom radijske opreme i telekomunikacijske terminalne opreme (RiTT) u Republiku Hrvatsku

Mobitele je, putem internetskog trgovačkoga portala eBay, naručila i platila američka tvrtka Digital Tech International Inc. iz Miamija, a proizvod, zbog nepostojeće oznake sukladnosti (CE), ne udovoljava hrvatskim propisima.

Označen je zavaravajućom oznakom, dok izvorna izjava o sukladnosti (Declaration of Conformity) ne postoji te je zbog ustanovljenih nepravilnosti koje ne udovoljavaju uvjetima Pravilnika o radijskoj opremi i telekomunikacijskoj terminalnoj opremi (RiTT) ni Zakonu o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanju sukladnosti, uređaj iz Carinarnice Zagreb vraćen pošiljatelju, priopćeno je iz Ministarstva mora.

Izjavom o sukladnosti utvrđuje se da RiTT oprema udovoljava bitnim zahtjevima zaštite zdravlja i sigurnosti korisnika, elektromagnetske kompatibilnosti, u pogledu projektiranja i proizvodnje radijske opreme kako bi se izbjegle štetne smetnje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još