Tehnologija THEREFORE

Canon predstavio sustav za upravljanje dokumentima

  • Autor: S.Š.
  • 7.4.2011 14:27:43
  • 7.4.2011 11:50:15

U sklopu konferencije Microsoft WinDays11, koja se ovih dana održava u Rovinju, Canon Hrvatska predstavio je strategiju razvoja te svoje rješenje za upravljanje dokumentima Therefore

Iako je Canon kao robna marka prisutan u Hrvatskoj već preko trideset godina, Canon CEE je tek 2009. godine otvorio predstavništvo u Zagrebu. Igor Novosel, direktor Canona CEE GmBH u Republici Hrvatskoj, predstavio je na konferenciji za medije u Rovinju rezultate kompanije te strategiju razvoja na našem tržištu.

Prema podacima IDC-a, Canon je vodeća robna marka u Hrvatskoj kad je riječ o tintnim jednofunkcijskim pisačima, s udjelom na tržištu većim od 55 posto. Vodeće mjesto, s malo više od 30 posto udjela, na tržištu ima i kad je riječ o crno-bijelim laserskim višefunkcijskim pisačima, dok je na tržištu laserskih pisača u boji uvijek među prva tri proizvođača. Apsolutni je pobjednik kad je riječ o prodaji crno-bijelih laserskih uredskih višefunkcijskih uređaja i onih u boji, s udjelom na tržištu od 56, odnosno 38 posto.

'Strategija razvoja Canona u Hrvatskoj tijekom sljedeće godine bit će usredotočena na povećanje tržišnog udjela ključnih segmenata višefunkcijskih pisača, manjih laserskih i tintnih pisača, digitalnih fotoaparata i programskih rješenja', izjavio je Novosel, dodavši da tvrtka planira i povećanje udjela u prodaji 'u većim trgovačkim lancima s tehničkom robom'.

Na konferenciji je predstavljen te na studiji slučaja Medike obrazložen Canonov sustav za upravljanje dokumentima Therefore. Riječ je o sustavu koji zaposlenicima omogućuje jednostavniji pristup informacijama i njihovo zajedničko korištenje na svim razinama tvrtke ili ustanove. Skalabilnost je ostvarena preko izdanja Personal, Workgroup i Business, a sve to rezultira povećanom produktivnošću i uštedom troškova unutar tvrtke.

'Procjene pokazuju da zaposlenici više od četiri sata tjedno provode tražeći informacije, a to predstavlja osjetan trošak za svaku tvrtku (...) Therefore ubrzava pristup informacijama i njihovo zajedničko korištenje na svim razinama tvrtke, čime se poboljšava tijek rada i potiče uredska produktivnost', izjavio je Aleksander Bende, savjetnik za poslovna rješenja u Canonu Adria.

www.canon-europe.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još