MICROSOFT WINDAYS11

Microsoft predstavio novu generaciju Dynamicsa

06.04.2011 u 19:01

Bionic
Reading

Microsoft je danas u Rovinju javnosti predstavio nove verzije alata za upravljanje poslovanjem i poslovnu produktivnost, Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 te Microsoft Dynamics CRM 2011

Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 je ERP rješenje za srednje velike tvrtke, a nova je verzija posebno orijentirana na omogućavanje usluga realiziranih po principu "računalstva u oblaku", odnosno "softver plus usluge" (software-plus-services).

Kako tvrde u Microsoftu, integracija s uslugama i drugim aplikacijama koje se nalaze "u oblaku" bio je jedan od glavnih zahtjeva korisnika ovog ERP rješenja, a Microsoft je novom verzijom Dynamicsa i R2 izdanjem omogućio ta povezivanja i ranije nego što je bilo planirano ciklusom razvoja proizvoda.

"Sve veći broj tvrtki i drugih organizacija odlučuje se za primjenu ERP i CRM rješenja 'u oblaku' te pritom vrlo često biraju upravo Dynamics NAV i Dynamics CRM Online jer time ostvaruju mjerljive poslovne prednosti. Korisnici naviknuti na radnu okolinu kakvu, primjerice, pruža Outlook, trenutno će se naviknuti i na novi Dynamics CRM 2011. U slučaju poslovnih rješenja smještenih 'u oblak' Microsoft jamči za njih zahvaljujući svojoj velikoj investiciji u podatkovni centar na kojemu se aplikacije izvršavaju te dodatno podupire ta jamstva i financijski vezanim ugovorima o pružanju visoke razine usluge tvrtkama koje se odluče za ovo rješenje", rekao je Zoran Šegić, voditelj odjela poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Microsoft Dynamics CRM 2011 je nova generacija alata za upravljanje odnosom s korisnicima, a najveće su novosti također prijelaz "u oblak" te mogućnost kombiniranja i povezivanja njegovih svojstava s novom porodicom proizvoda Office 365.

Microsoftu se na prezentaciji danas pridružila i tvrtka Fortempo, predstavivši ERP rješenje namijenjeno malim tvrtkama. Riječ je o posve novom poslovnom modelu tržišne raspoloživosti sustava Dynamics NAV u kojemu je poslovni sustav smješten "u oblak", a male tvrtke mogu ga koristiti po hosting principu, bez potrebe za velikim kapitalnim investicijama. Tvrtka Fortempo već je uspostavila brojne kontakte s ostalim Microsoftovim partnerima iz regije koji su zainteresirani za primjenu ovog modela korištenja Dynamics NAV-a na svojim tržištima.

"Budući da je ovakvo rješenje obzirom na svoju cijenu zaista dostupno malim tvrtkama, uvjeren sam da će ih zainteresirati mogućnost korištenja ovog snažnog i fleksibilnog ERP rješenja koje će im pomoći u razvoju i rastu njihova poslovanja," izjavio je direktor Fortempa Vjekoslav Babić.