Tehnologija BRZINA JE VRLINA

Top lista dodataka koji najviše usporavaju Firefox

  • Autor: G. M.
  • 6.4.2011 15:38:50
  • 6.4.2011 13:09:25

Brzina internetskog preglednika ovisi i o dodacima kojima se korisnici služe. U sklopu nastojanja da programeri dodataka poboljšaju svoj posao, Mozilla je objavila popis dodataka koji naviše usporavaju rad Firefoxa

Firefox 4 značajno je brži preglednik od svih verzija treće generacije. Upravo je brzina rada bila jedan od najvećih prigovora Mozillinom internetskom pregledniku, no ona ne ovisi isključivo o samom pregledniku, već i o dodacima koji su instalirani u njemu. Mozilla je pokrenula kampanju u kojoj apelira na proizvođače dodataka da optimiziraju brzinu njihova rada, a da bi ih dodatno stimulirali, objavila je popis onih koji najviše usporavaju rad Firefoxa.

Na listi najvećih usporivača pri samom vrhu se nalaze neki od najpopularnijih dodataka kao što su Xmarks Sync (9. mjesto), AdBlock Plus (12. mjesto), DownThemAll (21. mjesto) ili Greasemonkey (23. mjesto). Najveći usporivači su FoxLingo Translator/Dictionary i Firebug koji usporavaju Firefox za nevjerojatnih 74 posto. Zanima li vas cijela lista, pogledajte je ovdje.

Mozilla navodi da će uvesti automatsko testiranje brzine dodatka te bi uskoro korisnici Firefoxa mogli pored svakog dodatka vidjeti koliko će im on usporiti rad preglednika. Vjerujemo da će u budućnosti programeri dodataka za Firefox daleko više ulagati u optimizaciju svog koda.

www.mozilla.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još