Tehnologija DRUŠTVENO PRETRAŽIVANJE

Googleov +1 je odgovor Facebookovom Likeu

  • Autor: G. M.
  • 1.4.2011 13:38:59
  • 1.4.2011 12:53:49

Google je započeo s isprobavanjem funkcije +1 koja će u rezultatima pretraživanja imati sličnu namjenu kao i Facebookov Like na internetskim stranicama

Google je odlučio dodati društvenu komponentu rezultatima svojih pretraga. Korisnici koji su se odlučili na isprobavanje novih Googleovih usluga pored svakog rezultata svoje pretrage na tražilici će vidjeti tipku +1. Pritiskom na tu tipku, oni će sebe asocirati sa sadržajem te poveznice. Glavni preduvjet za korištenje Google +1 usluge je posjedovanje Google profila da bi se potvrda imala s čim spojiti. Osobe sa kontakt liste korisnika će također dobiti uvid u ono što neki korisnik odobrava +1 tipkom.

Dodavanje +1 tipke u rezultate pretraživanja je nadogradnja društvenih funkcija koje je Google dodao u pretraživanje početkom godine kao npr. mogućnosti da prijatelji korisnika vide linkove koje je postavio na Twitter. Googleov +1 drži se odgovorom na vrlo uspješnu i iznimno popularnu Facebookovu funkciju Like koju je implementiralo više od dva milijuna web stranica. Očekuje se da će +1 uskoro postati dostupan svim korisnicima Googleove tražilice.

www.google.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još