Tehnologija CLOUD PLAYER

Slušajte glazbu preko Amazona ma gdje bili

  • Autor: G. M.
  • 29.3.2011 14:24:54
  • 29.3.2011 12:35:36

Amazon je pokrenuo uslugu Cloud Player koja će omogućiti korisnicima da podignu svoju legalno kupljenu glazbu u podatkovni oblak i pristupaju joj preko interneta

Najpoznatija online knjižara na svijetu lansirala je uslugu pohrane i reprodukcije glazbe iz podatkovnog oblaka i nazvala je Cloud Player. Korisnici imaju na raspolaganju pet gigabajta prostora u podatkovnom oblaku za podizanje svoje glazbe kojoj će onda moći pristupiti s bilo kojeg mjesta gdje im je dostupan internet.

Kupnjom jednog albuma preko Amazona prostor se može uvećati na 20 gigabajta, što je dovoljno za oko 4.800 pjesama. Cloud Player je dostupan za pametne telefone Blackberry, Palm i Android, ali nema podrške za iOS, što znači da usluga ne funkcionira na iPadu, iPhoneu i iPodu.

Amazon je tim potezom ušao na teritorij Applea i Googlea za koje se priča da već dugo rade na tome. Slične usluge već se nude pod imenom mSpot i AudioBox, ali ovo je prvi put da ju je predstavila velika i poznata tvrtka s moćnim zaleđem. Nažalost, usluga nije dostupna u Hrvatskoj.

www.amazon.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još