Tehnologija GPS SIGNAL POMOGAO SPASIOCIMA

Nestali snowboarder nađen pomoću iPhonea

Jedan od dvojice snowboardera nestalih u švicarskim Alpama poginuo je, dok je drugi nađen jer su spasioci uspjeli locirati GPS signal s njegovog iPhonea

Britanski poduzetnik Rob Williams pronađen je mrtav u švicarskim Alpama nakon opsežne potrage, dok je njegov prijatelj Jason Tavaria pronađen zahvaljujući GPS signalu s iPhonea koji je imao sa sobom.

Kako piše This Is London, snowboarderi su se izgubili u šumi tijekom oluje, nakon čega je pokrenuta potraga u kojoj je sudjelovalo oko dvadeset spasilaca. Njihovi su prijatelji i kolege snowboarderi, među kojima je i Michelle Dewberry, pobjednica druge sezone reality showa 'The Apprentice', molili za pomoć i pratili situaciju na mikroblogerskom servisu Twitter. Nažalost, Williams, osnivač tvrtke za online prodaju glazbene opreme Dolphin Music, pronađen je mrtav. Tavaria je imao sreće što je bio relativno blizu svog apartmana te što je iPhone odašiljao GPS signal pomoću kojeg su ga spasioci locirali.

Iako svaki uređaj opremljen GPS-om može pomoći u ovakvim situacijama, ako postoji opasnost da se izgubite, najbolje je imati specijalizirani uređaj za praćenje pomoću satelita, kao što je primjerice SPOT, koji je otporan na velike visine i loše vremenske uvjete.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još