KINDLE FOR IPHONE

Amazonove e-knjige za Appleove uređaje

04.03.2009 u 12:52

Bionic
Reading

Najveća knjižara na svijetu, Amazon, počet će prodavati e-knjige za Appleove uređaje. Radi se o sadržaju koji je namijenjen čitačima e-knjiga Kindle

Amazon je napravio besplatnu aplikaciju Kindle for iPhone pomoću koje korisnici Appleovog mobilnog telefona mogu naručivati i čitati sadržaje pomoću elektroničkog čitača knjiga Kindle. Tvrtka je još prije pričala da je spremna svoju biblioteku ponuditi za korištenje na drugim uređajima osim Kindlea, ali dosad su to bile samo riječi.

Korisnici koji već posjeduju Kindle s nekim naslovima u njemu mogu pomoću aplikacije Whisper Sync prebaciti sav taj sadržaj na svoj iPhone. Aplikacije će poslužiti i za praćenje pročitanog sadržaja, primjerice korisnik pročita knjigu na iPhoneu do 134. stranice, zatim dođe kući, sinkronizira svoj Kindle s iPhonea s uređajem Kindle i na oba uređaja je knjiga zabilježena za nastavak čitanja na 134. stranici.

Nažalost, Kindle je dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama i nigdje drugdje. Ne isplati ga se kupiti tamo i uvesti u druge države jer se sadržaji za njega mogu plaćati samo američkim kreditnim karticama. Otvaranje Kindleovih sadržaja za iPhone, a time i za iPod Touch možda natjera Amazon da promijeni ovu odluku, a u konačnici napokon napravi Kindle i za nas - stanovnike ostatka svijeta.