Tehnologija 2,1 MILIJARDI DOLARA

Oracle ostvario 78 posto veću kvartalnu neto dobit

Američki softverski div Oracle u četvrtak je objavio da je u tromjesečju zaključno s 28. veljače ostvario neto dobit od 2,1 milijarde dolara, što je za 78 posto više u usporedbi s istim razdobljem godine ranije

U tromjesečju od prosinca do veljače, inače trećem tromjesečju u toj kompaniji, prihodi su mu iznosili 8,8 milijarde dolara, poskočivši za 37 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije.

'Za poslovne rezultate u trećem tromjesečju zaslužna su sva geografska područja u svijetu koja su redom izvijestila o rastu prihoda za najmanje 30 posto', kazao je predsjednik Oraclea Mark Hurd.

Prihodi od prodaje novih sofverskih licenci, ključni pokazatelj Oracleovog rasta, uvećani su gotovo 30 posto, na 2,2 milijarde dolara, čime su osjetno nadmašene tvrtkine prognoze njihova rasta u rasponu od 10 do 20 posto.

Prihodi u odjelu hardverskih sustava u istom su tromjesečju više nego utrostručeni i bili su u visini 1,7 milijardi dolara.

Za dobre poslovne rezultate zaslužni su također i prihodi Sun Microsystemsa, koji je Oracle kupio prošle godine za 7,3 milijarde dolara, navodi se dalje u izvješću kompanije.

S obzirom da je akvizicija tog proizvođača računalnih servera zaključena u siječnju prošle godine, u podacima za prošlogodišnje treće tromjesečje bili su uračunati samo Sunovi prihodi od jednog mjeseca, dok najnoviji rezultati uključuju tri mjeseca njegovih prihoda, pojašnjavaju dalje u tvrtki.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još