VIRTUALNA GITARIJADA

Gibson izgubio bitku protiv Guitar Heroa

04.03.2009 u 09:58

Bionic
Reading

Legendarni proizvođač gitara i pripadajuće opreme Gibson nevoljko je primio presudu kalifornijskog suda u kojoj je između ostalog navedeno da je njegova tužba protiv Activisiona, tvrtke koja stoji iza popularnog serijala Guitar Hero, na granici ozbiljnosti

Gibson je još u ožujku 2008. godine podigao tužbu protiv Activisiona, navodeći da tvrtka svojim serijalom Guitar Hero  ustvari koristi Gibsonov patent iz 1999. godine. U spomenutom patentu, čije detalje možete pročitati na ovoj adresi, poznatom kao '405 Patent', pokriveni su 'sistem i metoda upravljanja i simuliranja iskustva glazbenog koncerta'.

U svojoj prošlotjednoj odluci kalifornijski Okružni sud odbacio je Gibsonovu tužbu navodeći da se spomenuti patent može primijeniti isključivo na uređaje koji puštaju analogni signal, što nije slučaj kod Guitar Heroa.

Iako je u ovom slučaju izgubila, tvrtka Gibson nije završila sa svojom serijom tužbi vezanih uz Guitar Hero. Još uvijek se čekaju presude u procesima Gibsona protiv Amazona, Targeta, Wal-Marta i K-Marta, koji prodaju serijal igara Guitar Hero i Rock Band, te MTV-ja, koji je 2006. godine kupio tvrtku Harmonix, a koja je razvila igru Guitar Hero.