MICROSOFT WINDAYS11

Pet dana vrhunske tehnologije i inovativnog biznisa

24.03.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Najveća hrvatska poslovno-tehnološka konferencija, Microsoft WinDays11, uskoro se održava u Rovinju. Jeste li već razmišljali o tome kako biste primjenom novih tehnologija mogli unaprijediti svoje poslovanje? Upravo su WinDays pravo mjesto na kojemu će te tehnologije biti predstavljene!

Microsoftova konferencija WinDays, najveća takva u Hrvatskoj i regiji, održava se ove godine po jedanaesti put. Od lani, Rovinj je mjesto koje ugošćuje brojne posjetitelje, a tijekom proteklih deset godina konferencija se uistinu etablirala kao mjesto na kojemu se jednostavno mora biti – naročito ukoliko se bavite tehnologijom, radite u informatičkoj industriji ili svakodnevno morate donositi odluke o tome kako će računalne tehnologije biti primijenjene u vašoj tvrtki ili organizaciji.

Za ovu godinu najavljeno je više od stotinu predavača iz Hrvatske i inozemstva koji će tijekom četiri dana tehnološke konferencije održati 134 predavanja u 11 tematskih cjelina. Bit će riječi o poslovnim aplikacijama, bazama podataka, poslovnoj inteligenciji, aplikacijama za produktivnost i raznim drugim poslovnim rješenjima, no najviše će se, dakako, pričati o računarstvu u oblaku (cloud computing), konceptu koji značajno mijenja način na koji tvrtke i organizacije primjenjuju informatičku tehnologiju. Prednosti cloud computinga vrlo su konkretne pa su mnoge tvrtke već napravile svoju strategiju za taj korak.

Istovremeno, cloud computing omogućava tvrtkama da se fokusiraju na svoje osnovno poslovanje – proizvod ili uslugu – te da brigu oko informatičkog sustava, hardvera i softvera, prepuste specijaliziranim tvrtkama. Ne samo da time mogu postati konkurentnije, već i smanjuju svoje troškove zbog boljeg korištenja dostupnih resursa. Tu je i prilika za manje, kao i za nove tvrtke: suvremena tehnološka rješenja omogućavaju im da budu posve konkurentne i da lakše pronađu svoje tržište. Stoga je dvodnevna poslovna konferencija, koja se održava u sklopu WinDaysa, u organizaciji Microsofta i Jutarnjeg, idealan dodatak već spomenutoj tehnološkoj priči.

WinDays11 se održava u Rovinju od 4. do 8. travnja, a više informacija možete pronaći na web stranici www.mswindays.com. Još se uvijek stignete prijaviti!