Tehnologija KUPOVANJE TEHNOLOGIJE

Google planira povećati kvalitetu videa na YouTubeu

  • Autor: G. M.
  • 16.3.2011 15:57:34
  • 16.3.2011 12:47:11

Kupnjom tvrtke Green Parrot Pictures Google je dobio tehnologiju kojom planira bitno poboljšati kvalitetu video zapisa na servisu YouTube

Irska tvrtka Green Parrot Pictures, osnovana prije šest godina, specijalizirala se za razvoj algoritama koji poboljšavaju kvalitetu video zapisa. Algoritmi koje je tvrtka razvila posebnu pozornost daju povećanju oštrine prikaza te anuliranju trešnje kamere. Radi se o toliko uspješnoj i naprednoj tehnologiji da su je primijetili i iskoristili poznati holivudski filmaši – korištena je na filmovima 'X-Men' i 'Spiderman'.

Google je u proizvodima Green Parrot Picturesa vidio priliku za daljnje poboljšanje kvalitete video zapisa na svojem servisu YouTube pa se odlučio na kupnju irske tvrtke koja je ovih dana dovršena. Nove tehnologije Google planira implementirati u kodiranje video zapisa prilikom slanja na YouTube.

Danas je većina video materijala koji se postavljaju na YouTube snimljena mobilnim telefonima i malim jeftinim kamerama i upravo će takvi sadržaji značajno dobiti na kvaliteti tehnologijom koja donekle poništava gubitak kvalitete izazvan trešnjom kamere. Korisnici koji na YouTube postavljaju iznimno kvalitetne snimke će profitirati povećanom oštrinom slike koju donosi ova tehnologija, a svi korisnici YouTubea će profitirati smanjenim bandwithom koji obećava tehnologija tvrtke Green Parrot Pictures. Povećanje kvalitete prikaza bi se trebalo ostvariti bez proporcionalnog povećanja bandwitha. Google nije precizirao kada će se dogoditi implementacija nove tehnologije na YouTube.

www.youtube.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još