Tehnologija JOŠ NEMA ZAKRPE

Novi sigurnosni propust u Flash Playeru

  • Autor: G. M.
  • 15.3.2011 14:18:30
  • 15.3.2011 12:08:12

Adobe je objavio informaciju o postojanju sigurnosnog propusta u Flash Playeru za sve platforme. Propust utječe i na programe Adobe Reader X i Adobe Acrobat

Adobe je priznao postojanje sigurnosnog propusta u Flash Playeru. Nažalost, taj propust je prisutan na Flash Playeru za sve platforme (Windows, Mac OS X, Linux, Solaris i Android), a problem utječe i na druge Adobeove proizvode – Adobe Reader X i Adobe Acrobat. Propust se može iskoristiti za rušenje računalnog sistema, pa čak i za njegovo preuzimanje. Postoje informacije da internetom kruži .swf datoteka ubačena u tablicu u Excelu koja iskorištava taj propust.

Nažalost, Adobe je priopćio da ovaj tjedan neće imati rješenje za navedeni problem, a najavljeno je da će propust biti ispravljen tek početkom sljedećeg tjedna. Adobe kaže da je najmanje pogođen Reader X, čija sandbox zaštita neće dopustiti izvršavanje malicioznom kodu. Iz tog razloga te zbog informacije da napadi ne dolaze iz PDF datoteka, Adobe neće izdavati zakrpu za program Reader X, već će propust biti ispravljen pri sljedećem osvježavanju tog programa.

www.adobe.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još