Tehnologija KONKURENCIJA FACEBOOKU

Pokreće li Google uskoro društvenu mrežu?

  • Autor: S.Š.
  • 14.3.2011 17:21:55
  • 14.3.2011 16:01:48

Ovih dana, usporedo s konferencijom o glazbi, filmu i multimediji SXSW koja se održava u Austinu u Texasu, pojavile su se glasine da će Google uskoro pokrenuti društvenu mrežu koja bi mogla biti direktna konkurencija Facebooku. No čini se da ipak ništa od toga - barem ne direktno

Tehnološki blog Read/Write Web objavio je da će Google najaviti društvenu mrežu pod nazivom Circles već na samoj konferenciji SXSW, no te su glasine brzo demantirane, a čak i neki poznati igrači u tehnološkoj areni, kao što je poznati autor i jedan od tvoraca interneta Tim O'Reilly, povukli su svoje entuzijastične napise o 'novom Facebooku'.

U Googleu tvrde ono što su tvrdili i dosad: društveni aspekt svih njihovih usluga izuzetno im je bitan, no nemaju planova direktno se suprotstaviti Facebooku.

To je za Google vjerojatno i najbolja odluka, s obzirom da svojom društvenom mrežom Orkut nije učinio puno, a pokušaj dodavanja društvenog 'sloja' Gmailu u vidu Google Buzza prilično je neslavno propao. Google će vjerojatno polako dodavati društvene aspekte svim svojim uslugama, no mnogi se stručnjaci slažu da u ovom trenutku nikakav direktni Googleov pokušaj suprotstavljanja Facebooku ne bi dobro prošao.

Naravno, ako se ikad pojavi neovisni konkurent koji bi ozbiljno zaprijetio Facebooku (zasad se u tom kontekstu spominje Diaspora, ali pred tom je društvenom mrežom još jako dug put), ne sumnjamo da bi Google stavio velike novce na stol. No trenutno takvog konkurenta nema, pa Googleu (najvjerojatnije) preostaje samo virkanje iz prikrajka.

http://www.readwriteweb.com/archives/google_to_launch_major_new_social_network_called_c.php
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još