Tehnologija POTRES U VIRTUALNOM SVIJETU

Zbog potresa ugašeni serveri igre Final Fantasy

  • Autor: G. M.
  • 14.3.2011 14:00:20
  • 14.3.2011 12:53:38

Zbog problema s opskrbom električnom energijom, Sony Online Entertainment isključio je servere za online igre Final Fantasy XIV i Final Fantasy XI, kao i za uslugu PlayOnline

Sony Online Entertainment je objavio da će tijekom dana isključiti servere za Final Fantasy Online te server za uslugu PlayOnline. Serveri se isključuju zbog poziva japanske vlade na racionalnu potrošnju električne energije. Japan je nakon snažnog potresa praćenog cunamijem ostao bez dobrog dijela svojih elektrana i sustava distribucije električne energije, zbog čega su prvi put u povijesti najavljene redukcije u opskrbi električnom energijom.

Serveri će biti ugašeni najmanje tjedan dana, nakon čega će se procijeniti situacija u zemlji i odlučiti hoće li se upaliti ili će ostati ugašeni dulje vrijeme. Za to vrijeme igračima se neće naplaćivati usluga. Online će ostati web stranice igara, forumi i korisnička podrška.

Velika imena japanske industrije videoigara, kao što su Nintendo, Sega, Konami i Capcom, nisu pretrpjeli oštećenja jer su smješteni u Tokiju i Osaki, gdje potres i cunami nisu uzrokovali toliko štete kao na sjeveru Japana. Tvrtke su ponudile svoje resurse ljudima u nevolji. Razvojni studio CyberConnect2 je ponudio hranu, vodu i televiziju osobama koje su ostale bez domova. Pretpostavlja se da njihovi uredi mogu primiti 30-ak ljudi.

www.soe.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još