U SAD-U

iPad 2 danas kreće u prodaju

11.03.2011 u 06:43

Bionic
Reading

U pet popodne po lokalnom američkom vremenu iPad 2 će postati dostupan u Appleovim dućanima u SAD-u. Uređaj je ovih dana dospio i u ruke prvih recenzenata, koji se slažu da je riječ o evolucijskoj nadogradnji postojećeg modela, no sve je ponajviše iznenadio upravo datum dolaska na tržište

Prije nekoliko tjedana pojavila se u nekoliko medija glasina da Apple neće moći isporučiti iPad 2 do svibnja te da će se dolazak tog uređaja na tržište pomaknuti čak možda i na neki datum nakon ljeta.

Apple je to demantirao na najbolji mogući način: iPad 2 dolazi na američko tržište ranije nego što je to bilo tko očekivao, pa će se tako danas popodne - tjedan dana nakon najave - naći u rukama prvih korisnika.

Što se tiče prvih dojmova, sve je jasno: svi hvale dugovječnost baterije, tanko i elegantno kućište te brz rad potpomognut dvojezgrenim procesorom i 512 MB memorije (dvostruko više nego u prethodnom modelu). Nema tu ničeg revolucionarnog - Apple je samo usavršio već dosta ispoliran proizvod, tako da ne sumnjamo da tradicionalni redovi pred Appleovim trgovinama ni danas neće izostati.