Tehnologija ANGRY BIRDS

Ljute ptice dobile 42 milijuna dolara

  • Autor: S.Š.
  • 10.3.2011 18:13:23
  • 10.3.2011 15:50:41

Megapopularna iPhone igra Angry Birds, koja se kasnije proširila na druge platforme kao što su Android i Windows, dobila je od nekoliko investitora gotovo nevjerojatno ulaganje od 42 milijuna dolara

Finska tvrtka Rovio je bila u prilično lošem financijskom stanju kad je predstavila svoju 52. igru: Angry Birds. No ta je jednostavna igra za iPhone, u kojoj praćkom pticama gađate svinje, postala nevjerojatan hit, sa preko 42 milijuna preuzimanja za iPhone i Android.

Simpatični likovi iz igre postali su toliko popularni da je Rovio najavio i animiranu seriju zasnovanu na igri, a poprilično dobro ide i prodaja plišanih igračaka s likovima iz igre, kojih je Rovio prodao preko dva milijuna.

Stoga i ne čudi previše da su fondovi predvođeni Atomico Venturesom, VC fondom koji je pokrenuo suosnoivač Skypea Niklas Zennstrom, odlučili uložiti 42 milijuna dolara u Rovio, koji će ova sredstva iskoristiti za širenje na nove platforme i međunarodno tržište. Ipak, lijepo je vidjeti da jedna jednostavna mobilna igra može rezultirati ovakvim uspjehom.

www.rovio.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još