Tehnologija MALO SU ZASPAMALI

Microsoft izazvao gnjev korisnika na Twitteru

  • Autor: B. R.
  • 1.3.2011 10:46:21
  • 1.3.2011 9:00:00

Dodjela filmskih nagrada Oscar stvorila je euforiju kod mnogih filmofila diljem svijeta, no kod nekih i previše. Službeni Twitter račun Microsoftovog Binga postao je pravi primjer pretjerivanja

Posjetite li Microsoftov službeni račun na Twitteru kojim promovira svoj web pretraživač Bing, dočekat će vas klasični, uredno vođeni korporativni nalog na ovom mikrobloging servisu. Ipak, do prije nekoliko sati niz statusnih poruka Binga na Twitteru izgledao je značajno drukčije.

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, u periodu od otprilike dva sata, Bingov račun na Twitteru bio je zatrpan nizom fotografija sa zabave na dodjeli Oscara, a koju je sponzorirao upravo Bing. U kratkom vremenu bingovci su objavili toliko statusnih poruka s priloženim fotografijama da su ih korisnici automatski svrstali u kategoriju spama.

Većina od nešto iznad 90.000 'followera', koliko ih Bing ima na Twitteru, bila je izuzetno iznervirana potezom kompanije, a cijela stvar rezultirala je isprikom te brisanjem svih spornih statusnih poruka. Ipak, posjetite li Bingov račun na servisu za objavu fotografija Twitpic, i dalje možete pristupiti više od stotinjak spornih fotografija.

Greške se događaju i najvećim kompanijama svijeta, pa tako i Microsoftu...

Naravno, ne zaboravite pratiti račun tportala na Twitteru. Nećemo spamati, obećavamo! ;)
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još