Tehnologija PROMJENE NA FACEBOOKU

Lajkam, dakle dijelim

  • Autor: G. M.
  • 28.2.2011 15:09:19
  • 28.2.2011 14:12:01

Facebook je proširio mogućnosti tipke 'Like' (Sviđa mi se) koja sada nudi značajno proširen uvid u što se to točno korisniku sviđa. Taj korak je tipku 'Share' (Podijeli) učinio bespotrebnom pa će je 'Like' u potpunosti zamijeniti

Klikanjem tipke 'Like' na internetskim stranicama spojenim s Facebookom, korisnik će na svom profilu objaviti prilično opsežnu preporuku svojim prijateljima. Poveznica će biti dopunjena fotografijom (ako ona postoji na originalnom sadržaju) i sažetkom. Na ovaj način će sadržaji koji se svide korisniku dobiti puno istaknutije mjesto na zidu njegova profila kao i u novostima njegovih prijatelja.

Facebook očekuje da će nova funkcionalnost tipke 'Like' dovesti do bolje posjećenosti označenih sadržaja. U isto vrijeme tipka 'Share' postala je suvišna i Facebook ju je već uklonio iz svoje dokumentacije. Promjena će biti retroaktivna pa će prijašnji 'likeovi' korisnika biti pretvoreni u novi format.

Facebook je tipku 'Like' predstavio prošle godine, a tek prošlo ljeto dopunjena je mogućnošću komentiranja. Danas je to vjerojatno najpoznatija funkcija te društvene mreže koja se uvukla i u svakodnevne razgovore.

www.facebook.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još