KOJI STE TIP?

Radna površina govori podosta o vama

27.02.2009 u 10:54

Bionic
Reading

Svatko od nas na neki način personalizirao si je izgled radne površine, no iako se taj čin na prvi pogled čini trivijalnim, poznata psihologinja u njemu vidi podosta značajki koje govore o osobnosti ili navikama pojedinca

Donna Dawson poznata je britanska psihologinja koja se fokusirala na osobnost i ponašanje, a sada se odlučila uhvatiti ukoštac s izgledima radnih površina osoba.

'Naše radne površine su naši osobni prostori i kao takve govore prilično točno o navikama i osobnostima pojedinaca. Vjerujem da sve što okružuje naše male svjetove govori nešto o nama, pa tako i radne površine', izjavila je za Telegraph Donna Dawson.

Primjeri njenih saznanja navode da su osobe koje imaju previše ikona na radnoj površini neorganizirane i potencijalno nesigurne, a osobe koje na radnim površinama drže svoje slike iz prošlosti, koje prikazuju neke osobne uspjehe, egocentrične su.

Osobe koje pak drže ikone na radnoj površini razbacane po ekranu neorganizirane su i vrlo često lako gube pažnju i interes za okolinu, dok osobe koje drže ikone poredane u logičnim nizovima daju do znanja da žele stvari držati pod kontrolom, no pokazuju znakove neorganiziranosti.

Oni pak koji na radnoj površini koriste jednolične i jednobojne pozadine, najčešće plavkaste, daju do znanja da svoj osobni život žele zadržati za sebe.