800 DOLARA I NEKOLIKO TJEDANA ČEKANJA

Motorola Xoom inicijalno bez Flasha

21.02.2011 u 14:31

Bionic
Reading

Jedan od prvih tableta zasnovanih na novoj verziji operativnog sustava Android 3.0 iliti Honeycomb, Motorola Xoom, za tri dana pojavit će se u dućanima američkog prodajnog lanca Best Buy, i to po cijeni od nemalih 800 dolara. No u početku neće biti podrške za Flash, koja je jedan od najjačih argumenata za kupnju tog tableta

Motorolin tablet donosi dvojezgreni procesor radnog takta 1 GHz, zaslon dijagonale 10,1 inč, dvije kamere (pet megapiksela na poleđini i dva na prednjoj strani uređaja), HDMI izlaz te podršku za Wi-Fi i 3G, no na pravu podršku za Flash kupci će morati još malo pričekati.

Naime, momci s Engadgeta spazili su na promotivnom posteru za Xoom natpis koji kaže da Flash stiže tek u proljeće 2011. godine, dakle vjerojatno s novom verzijom Androida.

To se možda i ne čini tako strašno, no s obzirom na nemalu cijenu uređaja (800 dolara u odnosu na iPad, koji u najjeftinijoj konfiguraciji košta 500 dolara, a sa 3G-om ga je moguće nabaviti za 600 dolara), kupcima neće biti lako progutati to kašnjenje.

Inače, Motorolin Xoom imali smo prilike isprobati prošli tjedan na Mobile World Congressu u Barceloni i riječ je o jednom od najmoćnijih tableta koje smo tamo vidjeli (te jednim od rijetkih koji radi na Androidu 3.0), vrlo sličnom Samsungovom Galaxy Tabu 10.1 koji će mu vjerojatno biti najveća konkurencija, barem dok Apple ne predstavi novu verziju iPada...