Tehnologija NIŠTA OD SMANJIVANJA

Apple ne razvija iPhone Nano

  • Autor: G. M.
  • 18.2.2011 14:36:29
  • 18.2.2011 12:07:02

New York Times javlja da Apple ipak ne planira proizvodnju manjeg iPhonea, jer manji telefon ne bi bio nužno jeftiniji, a sigurno bi bio kompliciraniji za rukovanje

New York Times poziva se na svoje izvor unutar Applea i tvrdi da poznati proizvođač trenutačno ne radi na umanjenoj verziji iPhonea koji su mediji već prozvali iPhone Nano, aludirajući na minijaturnu verziju MP3 playera iPod. Manji iPhone ne bi nužno koštao ništa manje od iPhonea pune veličine, a korisnici bi teže radili na njemu. Ono što Apple svakako želi izbjeći jest mijenjanje veličine ekrana što bi developere natjeralo da modificiraju aplikacije i uvelo nered u proizvodnju aplikacija za iPhone.

Steve Jobs pa tako i Apple drže da je njihova najveća prednost nad Androidom uniformnost. Android je platforma koja doista postaje sve više fragmentirana iz dana u dan. Svaki proizvođač dodaje nešto svoje u taj operativni sustav, na tržištu su aktualne tri do četiri njegove verzije i povrh svega telefoni koji ga koriste proizvode se sa nekoliko različitih razlučivosti zaslona.

Apple možda i razmišlja o jeftinijem iPhoneu čime bi dodatno povećao svoj tržišni udio, no za sada je koncentriran na razvoj nasljednika iPhoneu 4. Osim toga trenutačno potrebu za jeftinijim iPhoneom zadovoljava model iPhone 3G S koji se prodaje po bitno nižoj cijeni od aktualne četvorke.

www.apple.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još