Tehnologija NOVERO MADISON

Kino u naočalama

  • Autor: G. M.
  • 17.2.2011 16:22:32
  • 17.2.2011 13:33:15

Video naočale Novero Madison opremljene s dva OLED zaslona pružaju gledatelju doživljaj jednak gledanju 30-inčnog zaslona s udaljenosti od dva metra

Tvrtka Novero je na World Mobile Congressu u Barceloni predstavila naočale Madison koje služe za gledanje video materijala. Video naočale su opremljene s dva OLED zaslona koji zbog blizine gledateljevim očima pružaju doživljaj gledanja u 30-inčni zaslon s udaljenosti od dva metra. Pogodnost ovih naočala su mala masa i dimenzije, što ih čini idealnim za korištenje na putovanjima.

Madison može sam reproducirati video sadržaj, a moguće ga je spojiti i na neki od popularnih multimedijalnih playera poput iPoda ili s bilo kojim modernim pametnim telefonom. Naočalama se upravlja pomoću daljinskog upravljača i izbornika koji se prikazuju na ekranima. Novelo je pripremio softver za punjenje Madisona video sadržajima kompatibilan s računalima Windows i Mac. Softver automatski pretvara video sadržaje u format pogodan za Madisonove ekrane. Video naočale će se početi prodavati u svibnju po cijeni od 249 eura.

www.novero.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još