Tehnologija POBUNA DIONIČARA

Sindikati i dioničari protiv Nokijina partnerstva s Microsoftom

  • Autor: G. M.
  • 17.2.2011 13:05:05
  • 16.2.2011 14:22:36

Nokijin sindikat i dioničari nisu zadovoljni strateškim partnerstvom Nokije i Microsofta. Drže novo vodstvo tvrtke i sporazum uzrokom pada vrijednosti dionica poznate finske kompanije

Nokijinim dionicama vrijednost pada otkako je službeno objavljen sporazum od strateškom partnerstvu s Microsoftom. Dioničari nikako nisu zadovoljni padom vrijednosti od 25 posto, a njihovom nezadovoljstvu se pridružuju i sindikati zaposlenih u Nokiji.

Novi direktor Nokije Stepehen Elop pod čijim vodstvom je došlo do partnerstva je najavio i značajno smanjenje radne snage u smislu optimizacije poslovanja. Priča se o smanjenju broja radnika od čak 25 posto, što je oko 5.000 radnika, jer Nokia zapošljava 20.000 ljudi u Finskoj. Sindikati već sada zahtijevaju po 100.000 eura otpremnine svakom otpuštenom radniku.

Nekoliko većih dioničara Nokije predlaže plan B razvoja tvrtke. Prema njihovom planu, Elopu treba trenutno dati otkaz i Nokiju usmjeriti prema razvoju operativnog sistema MeeGo te Symbianu dati još pet godina da se razvije u konkurentni proizvod. Okršaj novog vodstva i dioničara i sindikata okupljenih oko plana B se očekuje 3. svibnja, kada se održava godišnje okupljanje dioničara Nokije u Helsinkiju.

Nema Plana B za Nokiju

www.nokia.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još