ERIC SCHMIDT U BARCELONI

Google: Htjeli smo da Nokia pređe na Android

16.02.2011 u 10:46

Bionic
Reading

Na kraju drugog dana Mobile World Congressa u Barceloni na veliku je pozornicu pred prepuni auditorij izašao Googleov predsjednik uprave Eric Schmidt. Nije rekao ništa revolucionarno, ali je spomenuo da je Google svim silama pokušao nagovoriti Nokiju da pređe na njihov mobilni operativni sustav

Mobilni je internet budućnost - to je otprilike sukus onoga što je Schmidt rekao u Barceloni. Podijelio je neke zanimljive podatke o Googleovim uslugama (Chrome ima 120 milijuna aktivnih korisnika, a na YouTube se svake minute uploada 35 sati videa) i predstavio zgodnu novu aplikaciju za obradu videa na tabletima Android, no osim toga neke dramatične najave izostale su.

Schmidt je puno toga rekao i o društvenoj komponenti pretraživanja. 'Što više podataka podijelite s nama, to će pretraživanje raditi bolje', rekao je, pazeći pritom da napomene kako će to raditi isključivo uz pristanak korisnika. Spomenuo je i koncept autonomnog pretraživanja, kojim bi vaš mobitel mogao sam tražiti zanimljive informacije o korisnikovoj okolini dok hoda, no nije spomenuo nikakve nadolazeće Googleove usluge koje bi to omogućile. Odgovarajući na pitanja korisnika, Schmidt je priznao da je Google pokušao nagovoriti Nokiju da pređe na Android. 'Definitivno smo pokušali', rekao je, ne ulazeći u komentare Nokijinog partnerstva s Microsoftom.