MOBILE WORLD CONGRESS 2011.

Sony Ericsson predstavio tri nove Xperije

14.02.2011 u 14:44

Bionic
Reading

Sony Ericsson je na sajmu u Barceloni predstavio tri nova pametna telefona Xperia. Xperiju Play i Neo se očekivalo na sajmu, ali smo ostali iznenađeni modelom Pro

Sony Ericsson je liniju pametnih telefona Xperia obogatio s tri nova modela. Vjerojatno najviše očekivani model je bio Xperia Play, prvenstveno namijenjen onima koji se vole igrati u pokretu. Klizni telefon ispod zaslona ne izvlači QWERTY tipkovnicu već kontroler za upravljanje igrama. Broj tipaka, njihov razmještaj i oznake odgovaraju onima s PlayStationova kontrolera – sučelja koje će biti poznati milijunima igrača diljem svijeta. Igre će pokretati procesor Scorpion takta 1 GHz, potpomognut grafičkim akceleratorom Adreno 205, a prikazivat će se na zaslonu dijagonale četiri inča razlučivosti 480 x 854 piksela.

Xperia Neo je pametni telefon namijenjen korisnicima kojima je Arc prevelik ili preskup. Pokretat će ga procesor Snapdragon takta 1 GHz, imat će ugrađenu kameru razlučivosti osam megapiksela i zaslon dijagonale 3,7 inča. Kućište telefona je zakrivljeno na isti način kao i Arcovo, Sony Ericsson nam govori da je to zbog prirodnijeg i jednostavnijeg držanja i korištenja telefona.

Treća predstavljena Xperia je Xperia Pro, pametni telefon baziran na operativnom sustavu Android s punom QWERTY tipkovnicom. Ovaj telefon ne bi trebalo smatrati sličnim modelu X10 Mini Pro jer Xperia Pro ima zaslon dijagonale 3,7 inča, pa su i ostale dimenzije telefona u skladu s time. Hardver koji ga pokreće je gotovo identičan onome ugrađenom u Neo. Sva tri telefona će se isporučivati s operativnim sustavom Android 2.3 koji će nositi značajnu Sony Ericssonovu nadogradnju, kao što je to bio slučaj i s dosadašnjim Xperijama.