PAMETNA RJEŠENJA IZ ZAGREBA

Wall of Tweets na forumu u Davosu

01.02.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Rješenje zagrebačke tvrtke FatDUX pod nazivom Wall of Tweets koristilo se za tvitanje na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

Danas je gotovo nemoguće zamisliti konferenciju ili neko slično događanje bez Twittera, a organizatori Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu odabrali su Wall of Tweets, rješenje temeljeno na tehnologiji Microsoft Silverlight, koje je izradila mlada zagrebačka tvrtka FatDUX.

Wall of Tweets je rješenje koje omogućava prikaz tvitova na velikom zaslonu, u realnom vremenu, doprinoseći diskusiji i razmjeni ideja. FatDUX je za potrebe Svjetskog Ekonomskog Foruma implementirao novu inačicu, koja podržava posljednju inačicu Microsoftovog preglednika, Internet Explorer 9 te HTML5 standard. Svoju hrvatsku premijeru taj je sustav imao tijekom konferencije Microsoft Advanced Technology Day 6, održane u studenom prošle godine.

'Kruna dosadašnjeg uspjeha je poziv da Wall of Tweets implementiramo za potrebe konferencije World Economic Forum u Davosu. To je izuzetna pohvala našem radu, tim više što je riječ o jednoj od najprestižnijih konferencija na svijetu,' rekao je Vibor Cipan, izvršni direktor tvrtke FatDUX Zagreb.

Wall of Tweets u svojoj drugoj verziji donosi mogućnosti moderiranja i potpunog nadzora tvitova na događaju s automatskim filtriranjem nepoželjnog sadržaja, izravan prikaz slika u tvitovima te digital signage funkcionalnost, kojom organizatori konferencije jednostavno mogu prikazati raspored konferencije, najavljivati sljedeću prezentaciju ili poslati poruku posjetiteljima, neovisno o tome da li je u tekstualnom, video ili audio formatu.