OLYMPUS E-620

Olympusov novi SLR za napredne amatere

24.02.2009 u 00:00

Bionic
Reading

Olympus je najavio novi model SLR digitalnog fotoaparata, nazvan E-620, koji u jednom uređaju nudi praktičnost kompakta i potencijal SLR-a

Olympus je u model E-620 ugradio neke od mogućnosti nedavno predstavljenog naprednog E-430 i sve to zapakirao u kućište koje je dimenzijama slično starijem E-420. Fotosenzor je Live MOS razlučivosti 12,3 megapiksela. Pozadinski LCD je dijagonale 2,7 inča i pokretan je. Kombinacijom funkcije Live View i pokretnog ekrana dobiva se daleko veća sloboda pri fotografiranju u situacijama kada nije moguće fotoaparat postaviti na lice. Kao i svi noviji Olympusovi SLR-ovi, i ovaj ima stabilizaciju slike ugrađenu u tijelo fotoaparata.

Tehnologija preuzeta s E-30 su Art filtri - softverski algoritmi koji obrađuju fotografije u kameri s nekim od najčešćih efekata u fotografiji. S E-620 moguće je snimati fotografije s prenaglašenim i živim bojama, fotografije s prigušenim bojama, zrnate fotografije, fotografije s mekanim fokusom i fotografije koje izgledaju kao da su snimljene kroz minijaturni otvor. Ovim dodatkom Olympus podilazi korisnicima koji nemaju volje provoditi vrijeme uz softver za naknadnu obradu fotografija i žele fotografije vidjeti u obliku u kojem su ih zamislili neposredno nakon fotografiranja.

Prodaja Olympusa E-620 trebala bi početi u svibnju. Nagađa se da će preporučena cijena prije poreza za tijelo fotoaparata biti 700 američkih dolara što će zasigurno biti nešto više u Europi.