Tehnologija PARK CHAN-WOOK

Poznati redatelj snimio film iPhoneom

  • Autor: B. R.
  • 14.1.2011 10:47:28
  • 14.1.2011 8:08:44

Jedan od najpoznatijih južnokorejskih redatelja, Park Chan-wook, predstavio je na konferenciji za novinare svoj najnoviji uradak. Posebnost djela sadržana je u tome što je Chan-wook svoj novi film u potpunosti snimio mobitelom iPhone4

Park Chan-wook postao je svjetski poznat nakon što je njegov film 'Old boy' 2004. zaslužio nagradu na Filmskom festivalu u Cannesu. Sasvim očekivano ovotjedno predstavljanje njegova novog filma, hororca 'Paranmanjang' privuklo je više od stotinu novinara.

Posebnost filma je u tome što je u potpunosti snimljen posljednjom verzijom Appleovog iPhonea. Za snimanje i produkciju filma Chan-wook potrošio je oko 130.000 dolara, a koje je dijelom financirao sam, a dijelom ga je potpomogao najveći južnokorejski telekom operater Korea Telecom.

'Potraga za lokacijama snimanja filma, snimanje dokumentarca o nastanku filma, sam film te svi ostali materijali, u potpunosti su snimljeni iPhoneom', izjavio je Chan-wook na promociji. 'Što se nastanka gotove verzije filma tiče, prolazili smo uobičajeni proces nastanka filma, osim što nam je kamera bila znatno manja od uobičajene', dodao je Chan-wook.Premijera filma u južnokorejskim kinima trebala bi se održati 27. siječnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još