Tehnologija MICROSOFT SE ŽALI

App Store će morati mijenjati ime?

  • Autor: G. M.
  • 12.1.2011 16:47:03
  • 12.1.2011 15:09:09

Microsoft je uložio žalbu na Appleovo zaštićeno ime App Store, tvrdeći da je ime previše općenito da bi moglo biti zaštićeno

Microsoftu se ne sviđa što je Apple zaštitio ime App Store te je američkom uredu za patente podnio zahtjev da se ukine Appleovo vlasništvo nad tim imenom. Naime, Apple je ime zaštitio za računalne i mobilne aplikacije, a Microsoftu se vrlo vjerojatno ne sviđa zaštita u domeni računala. Kao temelj za žalbu Microsoft navodi da je to ime previše općenito da bi moglo biti zaštićeno.

Tvrtka iz Redmonda je u svom zahtjevu navela i citat Stevea Jobsa u kojemu se app store upotrebljava u općenitom smislu. Jobs je 2008. godine izjavio da Amazon, Verizon i Vodafone spremaju svoje trgovine aplikacijama za Android, pri čemu je u engleskom originalu trgovine aplikacijama nazvao app store. Microsoft smatra da bi trgovine aplikacijama trebale nositi neko manje općenito ime ili dodatak na općenit izraz poput trenutno zaštićenog app storea.

Uspije li Microsoft u svojoj namjeri, sasvim je izvjesno da će Apple morati promijeniti ime svojoj trgovini aplikacijama.

www.uspto.gov
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još