Tehnologija ŽALBE KORISNIKA

Windows Phone 7 'krade' internetski promet?

  • Autor: G. M.
  • 11.1.2011 12:20:55
  • 11.1.2011 11:32:45

Mnogi korisnici pametnih telefona Windows Phone 7 su prijavili da njihovi uređaji prenose podatke preko mobilne mreže čak i kada su spojeni na internet preko WiFi-ja

Određen broj korisnika mobilnih telefona Windows Phone 7 se počeo žaliti na nedefinirani internetski promet koji su ovi uređaji generirali u mirovanju. Problem je utoliko veći što pametni telefoni u pitanju generiraju promet putem mobilne mreže čak i kada su spojeni na internet putem WiFi-ja. Pogođeni korisnici javljaju da im fantomski podaci znaju generirati i do dva megabajta podatkovnog prometa na sat, što je ozbiljna potrošnja u mobilnim mrežama.

Žalbe sve većeg broja korisnika su natjerale na reakciju i Microsoft, koji je obećao da će istražiti taj problem. U izjavi kažu da ne mogu potvrditi spomenute probleme, ali da će ih u najkraćem mogućem vremenu istražiti i onda se obratiti svojim korisnicima.

Operativni sustav za pametne telefone Windows Phone 7 je Microsoft predstavio prije nešto više od dva mjeseca. Već u prvoj verziji je sustav hvaljen kao pozitivan odmak u odnosu na stari Windows Mobile i potencijalna konkurencija iOS-u i Androidu. Microsoft je za početak 2011. najavio prvu veliku nadogradnju Windows Phone 7 OS-a.

www.microsoft.com/windowsphone
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još