NOKIA N8

Svoj novi film Matanić je snimio mobitelom

04.01.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Jedan od najuglednijih hrvatskih redatelja Dalibor Matanić snimio je kratkometražni igrani film 'Brave Blue Boy', a vijest bi ostala tek vijest da Matanić nije to učinio koristeći samo pametni telefon Nokiju N8

U nešto manje od sedam minuta, film 'Brave Blue Boy' pokazuje 'hrabrost' iz svakodnevnog života mladog para.
 
''Brave Blue Boy' prikazuje temu koja mi je dosta zabavna i bavi se problemima s kojima se susreće skoro svaki muškarac u svojoj vezi', objašnjava Matanić, koji je oduševio i kritičare i publiku svojim posljednjim filmom 'Majka asfalta'.
 
'Snimanje filma Nokijom N8 bilo je iznimno zanimljivo i sve u svemu odlično iskustvo iz nekoliko razloga. Osim što ljudi ne primjećuju da snimate film, zbog čega su prirodniji i pristupačniji, otvaraju se mogućnosti za snimanjem situacija i predmeta koje se inače ne mogu snimiti zbog potrebne brze reakcije', rekao je Matanić koji je 'Brave Blue Boy' snimio u samo jednom danu.
 
Na pitanje što razvoj mobilne industrije znači za filmsku industriju, hrvatski redatelj spremno odgovara:
 
'Prije desetak godina bilo je 'in' snimati fotoaparatom, a u posljednje vrijeme se usavršavaju mobiteli. Vjerujem da će se u narednih pet godina pametni telefoni sve više koristiti u filmskoj industriji i ne sumnjam da budućnost ide u tom smjeru. Puno su manji troškovi, tehnika postaje dostupnija i Nokia N8 sa snimanjem videa HD kvalitete to potvrđuje.'


 
Osim mogućnosti snimanja video isječaka HD kvalitete te njihova montiranja, Nokia N8 ima 12-megapikselni fotoaparat s optikom Carl Zeiss, bljeskalicom Xenon i velikim senzorom koji je usporediv s onima koji se nalaze u kompaktnim digitalnim fotoaparatima.