Tehnologija IZDAVAŠTVO

Digitalne novine na Androidu?

  • Autor: G. M.
  • 3.1.2011 16:19:57
  • 3.1.2011 14:31:03

Wall Street Journal javlja da je Google pristupio poznatim novinskim izdavačima s ponudom da svoja digitalna izdanja prodaju preko uređaja s operativnim sustavom Android

Google je odlučio ući na tržište digitalne distribucije novina na kojem trenutačno vladaju dva dosta jaka igrača, Amazon i Apple. Amazon preko Kindlea već godinama distribuira digitalna izdanja mnogih dnevnih novina i magazina, a Apple se odlično snašao s digitalnim izdanjima magazina u boji, jer njihov iPad može prenijeti časopis na ekran bez većih vizualnih izmjena u odnosu na tiskano izdanje.

Tvorac Androida želi napraviti isto na svojoj mobilnoj platformi i poslao je ponude trojici najvećih izdavača novinskih magazina u SAD-u: Hearts Publishingu, Conde Nastu i Time Warneru za digitalni kiosk. Googleov digitalni kiosk bi funkcionirao na svim uređajima Android, a vjerujemo da se primarno cilja na tablet računala zbog njihova većeg zaslona.

Pretpostavlja se da će Google uzimati daleko manji postotak od prodaje novina nego što to rade Amazon i Apple, njihov udio je 30 posto. Službeni komentar internetskog diva na ovu vijest jest taj da su trenutačno u pregovorima s više izdavača, ali još uvijek nemaju ništa zanimljivoga za objaviti.

www.google.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još