Tehnologija IMPRESIVNO

Facebook sada vrijedi 50 milijardi dolara!

  • Autor: B. R.
  • 3.1.2011 9:15:06
  • 3.1.2011 7:35:28

Posljednja runda investicija u najpopularniju društvenu mrežu dovela je do toga da, prema nekim procjenama, Facebook sada vrijedi impresivnih 50 milijardi dolara

Globalna investicijska kuća Goldman Sachs te ruski investitori Digital Sky Technologies dvije su posljednje kompanije koje su odlučile znatnu količinu sredstava uložiti u Facebook.

Goldman Sachs investirao je 450 milijuna dolara, dok je Digital Sky Technologies uložio 50 milijuna dolara. Ovo nije prva investicija Digital Sky Technologiesa u Facebook jer je ranije u društvenu mrežu uložio 200 milijuna dolara.

U dosadašnjim investicijama Facebook je prikupio 800 milijuna dolara, a s posljednjom ukupan iznos investicija popeo se na gotovo 1,3 milijardi dolara.

Tržišni analitičari spekuliraju što će Facebook sada učiniti s novom financijskom injekcijom, a kao mogući trošak navode se dvije stvari – isplata određenih sredstava zaposlenicima kompanije i postojećim investitorima te možebitna kupovina kampusa kompanije Sun Microsystems u Menlo Parku u Kaliforniji.

Ne propustite postati fan tportala na Facebooku! ;)
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još