3D AVANTURA

Pratite Djeda Mraza pomoću Googlea

24.12.2010 u 10:45

Bionic
Reading

Google u suradnji s američkim NORAD-om nudi informacije o lokaciji Djeda Mraza na njegovom putu isporučivanja poklona djeci

Davne 1955. započela je američka tradicija da sustav za protuzračnu obranu sjevernoameričkog kontinenta dojavljuje informacije o lokaciji Djeda Mraza javnosti. Simpatičnoj iluziji 2004. pridružio se Google koji je Djeda pratio pomoću svoje usluge Google Earth. Od 2007. NORAD i Google sklopili su partnerstvo te udružili NORAD-ove 'podatke' o lokaciji Djeda Mraza s uslugama Google Earth i Google Maps.

Ove godine zainteresirani će mališani i ostali znatiželjnici Djeda Mraza moći pratiti putem web stranice www.noradsanta.org. Stranica na podlozi Googleovih karata pokazuje lokaciju Djeda Mraza u stvarnom vremenu, a možete izabrati 2D ili 3D prikaz, s tim da za ovaj drugi morate instalirati Google Earth plugin za svoj web preglednik.

U trenutku pisanja ovog teksta Djed je krenuo sa Sjevernog pola na svoj put koji će ga odvesti do djece. Nadamo se samo da su se NORAD i Google sjetili da djeca žive diljem svijeta, a ne samo u Sjevernoj Americi.