VIDI WEB TOP 100

Dodijeljene nagrade za najbolje web projekte

17.12.2010 u 11:32

Bionic
Reading

U zagrebačkom hotelu Regent Esplanade održana je dvanaesta po redu dodjela Vidijevih nagrada za najbolje domaće web stranice, Vidi Web Top 100

Osim nagrada Vidi Web Top 100, koje se dodjeljuju u 11 kategorija, dodijeljene su i nagrade Vidi e-novation za domaće inovativne tehnološke proizvode i usluge, kao i Premijerkina web nagrada, koja se dodjeljuje stranicama od posebnog nacionalnog i društvenog značenja. HT je bio glavni pokrovitelj te organizacijski partner ovogodišnjeg natječaja.

U kategoriji blogovi najboljim je proglašen blog VelikaBritanija.net; od korporativnih stranica najbolja je bila www.futuradentestetica.com, dok je u kategoriji mediji, novosti i oglasnici najboljom proglašena stranica www.24sata.hr

Karlovačka pivovara dobila je nagradu za najbolju web promociju, IWM NETWORK je proglašen najboljim u novoj kategoriji EX U, a stranica www.hotelibaska.hr je najbolja u kategoriji turizam i putovanja.

Nagrađena je i Consilium Grupa u kategoriji sport, zdravlje i prehrana, zatim SRCE u kategoriji Vladine organizacije i državne institucije, Biologika u kategoriji znanost, obrazovanje i kultura, H.W.T. u kategoriji zabava, moda i glazba te Croatia Airlines za najbolji mobilni web.

Zlatno Teslino jaje kao fizička osoba dobio je Mate Rimac za Battery Managament System (BMS) te Institut Ruđer Bošković za svoj 4D termografski sustav u kategoriji akademskih institucija. Među velikim tvrtkama, najbolji je bio Ericsson Nikola Tesla i njegov sustav Mobile Health, a od malih tvrtki Nanobit sa sustavom Tap & Track.

Premijerkina web nagrada dodijeljena je tvrtki Knopso, koja je razvila inovativni koncept online plaćanja.

Popis svih nagrađenih projekata možete pronaći ovdje