Tehnologija KOMENTATORI, OPREZ

Hakeri pokrali 1,3 milijuna lozinki s Gawkera

  • Autor: S.Š.
  • 13.12.2010 17:12:05
  • 13.12.2010 15:19:47

Svi koji imaju korisnički račun za komentiranje na nekom od blogova iz mreže Gawkere - najpoznatiji među njima su Gizmodo, Lifehacker te Jalopnik - trebali bi provjeriti jesu li istu lozinku koristili drugdje. Naime, hakeri su provalili u Gawkerovu bazu korisničkih računa za komentiranje, koja sadrži oko 1,2 milijuna lozinki

Hakeri iz grupe Gnosis koji su provalili u Gawkerovu bazu kažu da su to učinili zbog arogancije nekih od Gawkerovih urednika. Pokradeno je oko 1,2 milijuna korisničkih imena i lozinki.

Gawkerovoj mreži blogova pripadaju Lifehacker, Gizmodo, Gawker, Jezebel, io9, Jalopnik, Kotaku, Deadspin, i Fleshbot. Svi koji su bili registrirani na nekoj od tih stranica trebali bi hitno promijeniti lozinku.

Također, ukoliko su istu lozinku koristili na nekom drugom servisu, pogotovo u kombinaciji s istim korisničkim imenom, i tu bi lozinku trebali promijeniti. Korisnici koji su ulogiravali na Gawkerove blogove putem Facebooka i Twittera ne moraju brinuti: njihovu lozinku Gawker nije čuvao na svojim serverima.

www.gawker.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još