OBAMA BIN LADEN

I Yahoo brka Obamu s Osamom

18.02.2009 u 11:27

Bionic
Reading

Cijeloj seriji medija koji najtraženijem svjetskom teroristu Osami bin Ladenu uredno mijenjaju ime u ono prvog afroameričkog predsjednika pridružuje se i odjeljak vijesti internetskog diva Yahoo

Kako izvještava ValleyWag Yahoo News, pridružio se CNN-u, Associated Pressu i drugim medijima koji su nenamjerno na svojim stranicama i televizijskim emisijama ispremiješali imena Osama i Obama.

Tijekom jučerašnjeg dana, gotovo cijeli dan na naslovnici Yahoo Newsa kao glavna vijest stajala je ona o novoj tehnologiji kojom bi se mogla odrediti zemljopisna lokacija Osame bin Ladena, zapravo, u ovom slučaju, Obame bin Ladena. Kako stvari stoje, za grešku je ustvari odgovoran ABC.news čiju vijest je Yahoo prenio, no našla se na naslovnici Yahoo Newsa.

Otkako je 2007. godine Barack Obama postao značajno medijski eksponiran, brojni mediji ne prestaju griješiti u ovome. Pogledajte priloženi video isječak u kojem Dean Singleton, predsjednik odbora Associated Pressa, čini istovjetnu grešku u nazočnosti Baracka Obame.