ROK DO 1. SIJEČNJA

HT će omogućiti prijenos broja u mrežu bonbon

08.12.2010 u 16:46

Bionic
Reading

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) utvrdila je danas da Hrvatski Telekom nije u potpunosti omogućio prijenos broja u novu komunikacijsku mrežu bonbon, tj. brojevno područje 97. Iz HT-a javljaju da intenzivno rade na omogućavanju prijenosa broja te da su tehnički problemi koji su ih u tome spriječili bili isključivo na štetu HT-a, a ne drugih operatera

Prema HAKOM-u, HT nije u potpunosti pripremio svoju elektroničku komunikacijsku mrežu za prijenos broja u novo brojevno područje mreže bonbon, s prefiksom 97. Stoga je HT-u određeno da 'najkasnije do 1. siječnja 2011. ukloni tehničke nemogućnosti prijenosa broja iz mreža drugih operatora u pokretnu elektroničku komunikacijsku mrežu T-Hrvatskog Telekoma, a u svrhu korištenja 'bonbon' tarife', objavio je danas HAKOM.

Iz HT-a potvrđuju da je to uistinu bio slučaj, no HT smatra da nije povrijedio propise, jer je ovu činjenicu transparentno iznosio sukladno postojećim pravilnicima. 'Ova informacija objavljena je i na službenim stranicama bonbona u trenutku početka komercijalnog rada te smo, kao primatelj broja, pravovremeno obavijestili korisnike o uvjetima prijenosa broja te razlozima nemogućnosti prijenosa', izjavila je direktorica Odjela za odnose s javnošću Hrvatskog Telekoma Maja Weber.

HT ubrzano radi na prilagodbi sustava kako bi se omogućio prijenos broja iz drugih mreža u svrhu korištenja bonbona, a nemogućnost prenošenja broja bila je isključivo na štetu HT-a, a ne drugih operatera, rekla je Weber.