NAGRADNJAČA

'Igre gladi' nagrađuju

Snimljen prema istoimenom bestselleru, filmsku senzaciju 'Igre gladi' nazivaju novim 'Sumrakom'! Film uskoro dolazi i u naša kina (22. ožujka), a Blitz i tportal.hr su za svoje čitatelje pripremili nmajice iz filma.

U bliskoj budućnosti Sjedinjene Američke Države su propale, izmučene sušom, požarima, glađu i ratom. Iz pepela se uzdigao Panem, država podijeljena na vladajući Kapitol i dvanaest okruga odakle se svake godine nasumično biraju po dječak i djevojčica koji se uživo na televizijskom prijenosu bore do smrti.

Glavna junakinja filma je mlada Katniss Katniss. Mračna sudbina rudareve kćeri pretvara je iz pijuna televizijskog prijenosa u produhovljenu, požrtvovnu heroinu koja shvati da borbom ne štiti samo vlastitu obitelj. Tko god ju je vidio, morao se diviti njenoj snazi, odlučnosti i srčanosti. Ovo je priča i o osobnom žrtvovanju, ljubavi i pitanju kamo ide naše društvo.

Autorica knjige i jedna od scenaristica Suzanne Collins kaže da je kao inspiracija poslužio antički grčki mit o Tezeju, ali i njeno iskustvo promatranja mješavine reality TV-a i ratnih reportaža tijekom čega se pitala koliko ta mješavina stvarnog terora i zabave oblikuje budućnost društva. Tako je stvorena Katniss Everdeen, bačena u nasilnu, mitsku budućnost gdje se suočava s moralnim dilemama moći, nepravde i preživljavanja istovremeno otkrivajući ljubav, nezavisnost i vlastiti identitet.

Svoj uspjeh knjiga 'Igre gladi' može zahvaliti spremnoj identifikaciji čitatelja s Katniss, a kad se pročulo da se prema njoj snima film, popularnost se počela širiti poput požara u divljini. Collins je napisala i sljedeća dva romana, 'Catching Fire' i 'Mockingjay', zahvaljujući kojima je Panem postao carstvo zauvijek nastanjeno u našoj mašti.

Kupite ulaznice ovdje.


Majice iz filma su osvojili:

Sanela Vukić
Emily Vrkić
Alexander Baliko
Daniel Čuljak
surfy@net.hr
Natalija Šantek
Sanja Kruljac
Igor Kajić
Robert Beriša
Amela Musić
Maja Vurušić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.


Pozivnice za premijeru su osvojili:

Ivanka Jakšić
Suzana Orešić
Stijepo Sentović
Nikola Halagić
Lovro Petar
Diana Čupić
Sunčica Pleša
Tomislav Leško
Tatjana Horvat
Smiljana Malić

Pozivnice se podižu na porti HoTo tornja, Savska cesta 32, uz predočenje osobne iskaznice.Sve o temi: nagradnjace | Blitz | Igre gladi
Igre Gladi