MRAČNA BUDUĆNOST

'Igre gladi'

Film 'Igre gladi' režirao je Gary Ross, prema scenariju koji su napisali Ross, Suzanne Collins i Billy Ray. Bestseler Suzanne Collins prvi je dio trilogije prodane u više od 26 milijuna primjeraka samo u SAD-u. 'Igre gladi' u naša kina dolazi 22. ožujka, a dotad saznajte sve o filmu na našim podstranicama

Rat. Strašan rat. Udovice… Siročad… Majke bez djece…To je ustanak koji je protresao našu zemlju.
13 okruga pobunilo se protiv zemlje koja ih je hranila, voljela, štitila.

Brat se okrenuo protiv brata sve dok nije više ničega ostalo.

A onda je stigao mir. Teško izboren. Gorko izboren. Narod se digao iz pepela. I rođena je nova era.

No sloboda ima cijenu... Kad su izdajnici pobijeđeni, zakleli smo se kao nacija da više nikad neće biti takve izdaje.

I tako je te godine odlučeno da će različiti okruzi Panema ponuditi jednog mladića i djevojku za borbu do smrti u slavu časti, hrabrosti i žrtvovanja.

Usamljeni pobjednik okupan bogatstvom služit će kao podsjetnik naše velikodušnosti i praštanja.

Tako se sjećamo svoje prošlosti.

Tako štitimo svoju budućnost.Svake godine u ruševinama bivše Sjeverne Amerike, glavni grad Panema prisiljava svaki od 12 okruga da pošalje dvoje tinejdžera - mladića i djevojku, kao sudionike natjecanja u Igrama gladi - do smrti. Uvrnuta je to kazna za ustanke u prošlosti i stalna vladina taktika zastrašivanja.

Šesnaestogodišnja Katniss Everdeen dobrovoljno se prijavljuje umjesto svoje mlađe sestre Primrose. Oslanja se na svoje izoštrene instinkte, a mentor joj je pijani bivši pobjednik Haymitch Abernathy. Katniss jedva da ima ikakve šanse preživjeti Igre gladi čijih je 24 natjecatelja (nazivaju ih Tributes) izvučeno lutrijom ili su volonteri. Povratka nema.

Dok se priprema i vježba, počinje uviđati da se ne radi samo o tome da preživi, već da će morati donositi teške odluke vezane uz humanost, sigurnost, povjerenje te ljubav ili život.

Kupite ulaznice ovdje.
Sve o temi: Blitz | Igre gladi
Igre Gladi