MALI TRIKOVI

Krpicama prikrij nedostatke

17.02.2009 u 10:38

Bionic
Reading

Kilogram-dva viška, punija bedra, manje grudi, veća guza, sve se to može uspješno skriti uz nekoliko trikova. Uz neophodnu dozu samopouzdanja, dobro držanje i odjeću koja najbolje odgovara tvojoj građi, imaš velike šanse da zabljesneš u bilo kojem društvu

Maksimalno dobar izgled najlakše je izvući dobrim odabirom odjeće i pravilnim držanjem. Najbolji primjer za to su poznate glumice i pjevačice. Naravno, nisu ni one sve prirodne ljepotice savršenog lica i tijela, ali zato sve znaju naglasiti svoje najbolje adute, a prekriti nedostatke. To postižu odabirom krpica, ali i uspravnim držanjem. To i nije tako teško, samo uvuci trbuh, zabaci ramena, ispravi se i pola posla si već napravila. Naravno, nikad ne zaboravi osmijeh!

Najvažnije je birati odjeću prema građi svog tijela. Ponekad treba naglasiti ono najbolje, a neke nedostatke prikriti, no uvijek valja imati dovoljno samopouzdanja.

Krupnija građa

Kad je odabir boja u pitanju, igraj na sigurno i odluči se za crnu. Tamne boje ne naglašavaju figuru i vizualno nas čine vitkijima. Dobro je izbjegavati usku odjeću, kao i odjeću s velikim uočljivim printevima. Ne bi trebala nositi previše široku odjeću jer na taj način samo privlačiš pozornost, a vrećasta odjeća nekako uvijek naglašava ono što želimo skriti. Nosi majice koje nisu ni preširoke ni preuske, s vertikalnim prugama i pokaži obline na pravi način.

Malene grudi

Dobro podstavljeni grudnjak nije jedini način na koji možeš povećati grudi. Majice i košulje koje prate liniju tijela, a koje na predjelima grudi imaju džepove, nabore ili neke druge slične detalje odličan su izbor. Vodi također računa o tome da dekolte nije predubok. Još jedan trik koji sigurno pali je slojevito odijevanje.

Velike grudi

U ovom slučaju jako je važno imati dobar grudnjak. Ako je premalen, samo ćeš privući pozornost na svoje velike grudi, a nikako ih nećeš učiniti manjima. Što se odjeće tiče, izbjegavaj uske topiće i majice s velikim printevima. Pažnju s tvojih grudi odvući će i majice s malim otvorima, pa zato svakako izbjegavaj duboki dekolte, a odličan su izbor i plitki V otvori na majicama i vestama.

Široki bokovi

Ako su ti bokovi malo širi, nema smisla očajavati jer to možeš prekriti na mnogo načina. Uske hlače tvoj će problem samo dodatno naglasiti jer će na taj način razlika između bokova i nogu biti još vidljivija. Najbolji kroj je tzv. bootcut koji je ravan, a na dnu se lagano širi. Biraj hlače bez naglašenih džepova i drugih detalja na području bokova. Što se boje tiče, najvažnije je da ne kupuješ nešto s uzorkom, zato se drži tamnijih jednobojnih hlača.

Za niske cure

Kratkom majicom možeš vizualno postići to da ti noge izgledaju duže, a ako nosiš uske ili hlače i majice sličnih boja, onda ćeš eliminirati granice među bojama i tako vizualno produžiti svoju figuru. Izbjegavaj uzroke koji su prepuni detalja i biraj odjeću koja prati liniju tijela. Prevelika ili preširoka odjeća vizualno još više smanjuje.

Za visoke cure

Biraj vodoravne prugice i kontrastne boje na gornjem i donjem djelu tijela, kako bi izgledala koliko toliko 'niže'. Duge majice i visoke čizme također su dobar izbor.

Popravi svoje držanje

O svom držanju nažalost ne razmišljamo puno, ali to podsvjesno primjećujemo na drugima. Osoba koja stoji uspravno i puna samopuzdanja privlači puno više pažnje od onih koji se drže pogrbljeno. Pogrbljeno držanje ne samo da ostavlja negativan dojam na ljude oko nas, već može imati i ozbiljne posljedice na naše zdravlje jer najviše problema s leđima dolazi od krivog držanja. Vježbanjem pilatesa i joge postat ćeš svjesnija svog držanja i tako ga popraviti. Nije naodmet ni dobra radna stolica, a kad sjediš, vodi računa o tome da guzu uvijek postaviš uz sam rub naslona.