PRIJATELJSTVO

Help, ne želim više biti samo njezin prijatelj!

19.02.2009 u 07:12

Bionic
Reading

Super se slažeš sa svojom prijateljicom koja je simpa, zabavna, pametna, a u posljednje vrijeme si se ulovio u mislima da ti je nekako i - sve ljepša. Strah te je to samome sebi priznati, ali dijagnoza je vrlo jasna – sviđa ti se tvoja frendica

Muško-žensko prijateljstvo ponekad se može naći na kušnji jer, ako se savršeno razumiješ s nekim i dijelite puno toga, nije nemoguće da se u nekom trenutku barem s jedne strane počnu razvijati osjećaji koji nisu samo prijateljski. Stoga nije neobično da mnoga prijateljstva prerastu u ljubav. Dobra stvar je da ni ona nije ravnodušna prema tebi jer sigurno ne bi toliko vremena provodila s tobom. Možda zapravo čeka da ti napraviš prvi korak jer, bez obzira što se danas toliko priča o ženskoj emancipaciji, mnoge cure to očekuju od dečkiju.

S druge stane, možda te ipak vidi samo kao super frenda i takav joj odnos odgovara. Što god da je u pitanju, ovakva situacija zahtijeva iskrenost.

Ako pak previše čekaš, možda te neki dečko hrabriji od tebe u međuvremenu preduhitri i odvaži se 'uletjeti' tvojoj frendici. A vjeruj nam, da ne bi poslije žalio i umirao od tuge svaki put kad vidiš svoju nesuđenu u društvu 'tog odurnog napuhanka', ponekad nema drugog načina nego stisnuti zube uz moto 'tko riskira - profitira', prići joj, pa što bude bude.

No postoji nekoliko stvari o kojima treba voditi računa ako odlučiš objaviti drugoj strani da želiš da vaš odnos uđe u neku novu fazu.

Prije svega dobro razmisli i preispitaj ponašanje i osjećaje tvoje frendice prema tebi jer postoji i rasplet scenarija u kojem ona odbija tvoju ponudu, a vaš prijateljski odnos nakon toga neće se tako lako i brzo moći oporaviti.
U svakom slučaju, rizik postoji, ali jedno je sigurno - kakav god rasplet ove prijateljsko-ljubavne drame bio, nema povratka na staro. Dakle, ako si se odlučio za emocionalno razotkrivanje poput gosta u 'Oprah Showu', odaberi iskren pristup. Jasno joj daj do znanja što te muči. Možda će se jako iznenaditi jer joj možda nikad nije ni palo na pamet da je vidiš na taj način.

Ako se odluči za tebe, pa se sve završi kao u nekom romantičnom filmu s happy endom i rečenicama: 'Konačno! Čekala sam da to već jednom kažeš', na početku ste veze koja se zasniva na jakim prijateljskim osnovama, što nikako ne može biti loše.

S druge strane, ako budeš odbijen, tj. ona kaže da želi da budete samo prijatelji, budi siguran da će trebati puno vremena da se vaš odnos vrati na staro (ukoliko se ikad i vrati). U tom slučaju prvo moraš sam sa sobom riješiti možeš li se i dalje družiti s njom samo kao s frendicom ili je potpuno izgubiti i prekinuti svaki odnos.
Ako misliš da će ti biti teško nastaviti se družiti s njom i da bi to predstavljalo mučenje, u tom je slučaju najbolje to i iskreno priznati. Frendica će to, vjerujemo, shvatiti, a tko zna, možda nakon svega preispita vlastite osjećaje te shvati da bez tvog društva ne može.