Teen BUDIMO HUMANI

Udomljavanje je fora!

  • Autor: N.LJ.J.
  • 19.11.2010 9:33:14
  • 19.11.2010 8:35:38

Pod sloganom 'Udomljavanje je fora' Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba i Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, organiziraju javno događanje s ciljem promocije udomljavanja životinja i edukacije o pravilnoj skrbi za kućne životinje

Događanje 'Udomljavanje je fora' održat će se u subotu, 20. studenog 2010. od 9 do 14 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Na informativnim štandovima građani će moći dobiti korisne informacije vezane za kućne životinje i udomljavanje, kupiti hranu za pse i mačke po promotivnoj cijeni te uvidjeti važnost edukacije o zaštiti životinja, ponajprije najmlađih.

U 11 sati djeca iz grupe Zečići iz vrtića Bajka posjetit će događanje kako bi pokazali što su naučili kroz program edukacije i redovite posjete psa Cure, kojega su dovodili članovi udruge Prijatelji životinja. Voditeljica Skloništa Tatjana Zajec, koju djeca već znaju s jednog od posjeta, dovest će neke od napuštenih pasa te objasniti što sve djecu očekuje u njihovom skorom posjetu Skloništu. Tamo će djeca učiti kako se odgovorno brinuti o kućnim životinjama, što znači imati psa ili mačku, kako sigurno prilaziti životinjama, maziti ih, igrati se s njima, ali i kako prepoznati napuštenu životinju i što učiniti u tom slučaju.

Udomljavanje napuštenih životinja ne samo da je nužno, već je i 'fora' s obzirom na to da kod udomljavanja svi psi iz Skloništa izlaze pregledani, cijepljeni, mikročipirani i kastrirani. Osim toga, kod udomljavanja odrasle životinje potencijalni udomitelji unaprijed znaju karakter psa. Ono što je najvažnije jest da je udomljavanje dobro djelo, spašavanje života nedužnom biću i pružanje obiteljskog doma onima koji su ga zbog neodgovornih građana izgubili.

Edukacija o zaštiti životinja, ponajprije mladih, propisana je Zakonom o zaštiti životinja, ali je ujedno i učinkovito sredstvo u borbi protiv napuštanja životinja i njihovog zlostavljanja. Važno je od ranog djetinjstva razvijati pravilan odnos prema životinjama i graditi svijest o brizi i uvažavanju prava životinja na dobrobit cijele zajednice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više