KORISNI SAVJETI

Mala škola ljubljenja

13.02.2009 u 09:36

Bionic
Reading

Bez obzira jesi li već iskusna u ljubljenju ili tek iščekuješ svoj prvi poljubac, budući da se približava Dan zaljubljenih iliti Valentinovo, nije naodmet prisjetiti se nekoliko korisnih stvari kad je riječ o ovoj problematici koja je zasigurno uvijek in

Ono je što muči mnoge cure (a i neke osobe suprotnog spola kojima muški ponos brani da to priznaju) to kakav će dojam ostaviti na svog partnera, dakle hoće li prilikom ljubljenja ispasti nespretne, osramotiti se ili napraviti nešto pogrešno. Moramo ti odmah reći (a vjerujemo da će to biti vrlo olakšavajuća informacija u borbi protiv treme) da se svatko ljubi na svoj način i da je nemoguće da osoba s kojom se ljubiš 'pročita' i razotkrije npr. koliko si se puta dosad ljubila (ili jesi li to uopće ikad radila).

Svaka osoba ima svoj stil ljubljenja, a ako mu nešto i bude neobično prilikom vašeg poljupca, pomislit će da je to zato što se prvi put ljubi s tobom jer nije isto ljubiti se stalno s jednom osobom, pa se zatim uštimavati s nekim drugim.

Dakle, ne postoje dvije osobe koje se ljube na isti način, pa tvoj partner (jedino ako mu ti sama to ne kažeš) ne može skužiti da si nova u toj 'disciplini'. Osim toga, praksa čini svoje, pa je super stvar što ćete vremenom oboje shvatiti što vam odgovara a što ne.

Obično se dobrim u ljubljenju smatra onaj tko se ljubi istovremeno nježno i strasno, vješto mijenjajući pokrete glavom i dodirujući usnama svaki djelić tvojih usana - gornju, donju usnu, kutove usana. Jezik? Najpoželjnije je da je tu, ali ne stalno i presnažno. Najbolje je kad je stisak usnama na usne tvog dečka/cure ni prenježan ni preintenzivan, prečvrst, već negdje na pola puta.

Svaki poljubac s novom osobom sličan je prvom poljupcu - stoga je najbolje krenuti polako i pažljivo i ispitati situaciju. Tvoj partner bi ti trebao pokazati kakav način ljubljenja voli i isto tako upoznati tvoj, te biste se trebali uskladiti tako za oboje to bude ugodno i lijepo iskustvo.

Zac Efron, neodoljivi Troy iz filmske trilogije High School Musical je otkrio nedavno čitateljima magazina J-14 svoje male tajne kad su u pitanju poljupci.

'Moja su osnovna pravila - polako i nježno. Poštujte vašeg partnera/cu i osluškujte njezine/njegove želje. Nemojte previše navaljivati ili prejako otvarati usta, to nikome ne preporučam. Ne sviđa mi se ni kad netko previše rotira jezik', kaže Zac koji je u vezi s Vanessom Hudgens koja u HSM igra ulogu Gabrielle.

Kanadska pop zvijezda Avril Lavigne kaže kako za nju poljubac uključuje duboke osjećaje.

'Ljubljenje je za mene nešto posebno pa sam se vrlo rijetko poljubila s nekim 'tek toliko'. Poljubac bez osjećaja za mene nije poljubac', smatra Avril. Glumica Jessica Alba kaže kako su joj najljepši poljupci oni njezinog sadašnjeg supruga Casha Warrena.

'Warren je najbolji na svijetu kad je u pitanju ljubljenje. Ljubite sa srcem, to je moj jedini savjet', kaže lijepa glumica.

Dobro je znati:

1. Tajni recept za strastveni poljubac je raznolikost. Ponekad budi nježna, a nekad malo grublja. Možeš čak partnera lagano ugristi za usnu ili stisni nos uz njegov obraz.

2. Kako odraditi francuski poljubac? Katkad ti vodi, katkad daj partneru da vodi. Nemoj koristiti samo jezik, već i usne, neka se jedno i drugo izmjenjuju i isprepliću.

3. Nepoželjni su: loš zadah (brini se o stanju svoje usne šupljine, žvači žvakaće gume, redovito peri zube), monotonija (neka tempo, trajanje i intenzitet variraju), previše jezika i mrtvo tijelo (uposli i ruke, nemoj da ti samo beživotno vise).