ZAC EFRON:

Mama me tjerala na satove klavira

02.11.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Plavooki miljenik tinejdžerica koje su ga zavoljele u filmskom serijalu 'High School Musical' napokon je odrastao i uspješno položio ispit zrelosti u drami 'Charlie St. Cloud'. Iako se o njemu gotovo sve već zna, saznajte na koje se sve načine zgodni Zac krije od paparazza, kako je postao glumac i u čemu je tajna dugogodišnje veze sa slatkom Vanessom Hudgens, kolegicom iz 'HSM-a'

Gdje god da se Zac, koji je prošloga mjeseca navršio 23. godine, pojavi, curice počnu euforično vrištati, baš kao i kad ugledaju zvijezdu sage 'Sumrak' Roberta Pattinsona. Ovaj mladi američki glumac kojeg je angažman 2006. u 'High School Musicalu' lansirao u zvjezdane visine nesumnjivo je jednako zanimljiv medijima i fanovima, a magazin Joy u svojem najnovijem broju donosi zanimljiv intervju s talentiranim Zacom.

U romantičnoj drami 'Charlie St. Cloud' glumiš dečka koji potpuno odbacuje sve planove za budućnost kada mu umre brat. Je li ti bilo teško odglumiti tu ulogu?

Ne, mogao sam se uživjeti u taj lik zato što me ta priča podsjetila na vlastitu prošlost - iako ona, na svu sreću, nije tako tragična kao na filmu. Ja sam sa 17 godina odselio iz roditeljskog doma, a dotad sam se uvijek postavljao kao zaštitnik svog mlađeg brata Dylana. Kako sam praktički preko noći otišao od kuće, imao sam osjećaj da ga svojim odlaskom ostavljam na cjedilu.

Kako si se uopće počeo baviti glumom?

Za to su krivi moji roditelji! Moj tata je svaki dan s nama igrao bejzbol. Mama je pak inzistirala na tomu da brat i ja uzimamo satove klavira – što smo obojica mrzili. (smijeh) No danas sam joj jako zahvalan na tome. Ona me je još u doba dok sam bio školarac naučila da se ne moraš uvijek prepustiti struji i ići kuda i svi ostali. Svi moji frendovi tada su bili jaki u nečemu: jedan je bio dobar u matematici, drugi u američkom nogometu, a ja sam bio negdje u sredini sve dok nisam otkrio da me zanima kazališna gluma. Vjerujte mi, dečki su se svojski sprdali na moj račun zbog toga!

Probio si se zahvaljujući filmskog serijalu 'High School Musical'. U usporedbi s njime, 'Charlie St. Cloud' je prilično ozbiljan film. Jesi li time želio promijeniti svoj imidž?

Da. Zbog toga sam također odbio ulogu u remakeu glazbenog hita 'Footloose', iako su mi producenti ponudili nevjerojatno visok honorar. Morao sam riskirati kako bih dokazao da mogu napraviti mnogo više od skakutanja i pjevanja. Svoju budućnost vidim u ozbiljnim filmovima. Ali, moram priznati, volio bih glumiti i u nekom akciću!

Na audicijama za film 'High School Musical' upoznao si svoju curu Vanessu Hudgens. Je li prednost ili mana to što je i ona također u show businessu?

To mnogo toga olakšava jer razumijete jedno drugoga, a da ne morate mnogo toga objašnjavati. Ja sam, što se sastanaka i dogovora tiče, strašno velika picajzla – u tome sam gori od svake cure. Svojim spremanjem za izlazak redovito izluđujem ljude oko sebe, ali Vanessa uvijek ima razumijevanja za to. Jedina mana je to što je ona uvijek tako nevjerojatno lijepo uređena da ja na kraju pored nje izgledam jadno.

Možeš li zamisliti da uskoro uploviš u bračne vode?

Ne, definitivno ne mogu. Za to se sa 23 godine osjećam apsolutno premlado. Ženit ću se najranije s četrdeset!

Vanessu i tebe na svakom koraku slijede paparazzi. Kako se nosiš s tim što vas stalno opsjedaju?

Imam neke svoje trikove: znam gdje je svaki stražnji izlaz i čak sam naučio hodati prema autu unazad. Oprezan sam kada vidim grmlje ili drveće jer iza njih posebno vole čučati. To me pomalo podsjeća na igru skrivača.