PRIJATELJICE ILI SUPARNICE

Help, frendica se upucava dečku koji mi se sviđa!

29.10.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Iako je to jedan od zakona ženskog prijateljstva koji se nikad ne smije prekršiti, ponekad se ipak dogodi da se isti dečko svidi frendicama, što može staviti prijateljstvo na veliku kušnju

U slučaju da tvoja frendica spada u kategoriju od akcije, što znači da ne gubi i vrijeme te pokušava osvojiti vašu zajedničku simpu, stvari se naglo počinju komplicirati. Prilično nezgodna situacija, zar ne?

Dobro razmisli koliko se tebi taj dečko zapravo sviđa i koliko ga dobro poznaješ. Je li to samo zato što dobro izgleda, popularan je i druži s najkul ekipom u školi? Ili ga možda niti ne poznaješ, ali te jako privlači i imaš dojam da bi se začas zaljubila u njega, samo da ti da priliku? Prije nego razgovaraš s frendicom, razmisli i o tome je li joj taj dečko dao povoda za flert samim svojim ponašanjem ili mu se možda, nažalost, ona zapravo sviđa. S druge strane, ako tog dečka dobro poznaješ, imate puno zajedničkog i osjećaš da s obje strane postoji nešto - vrijedi pokušati boriti se za njega.

Dakle, bez obzira na sve, morate ozbiljno porazgovarati (posebno ako nije prvi put da joj se svidio isti dečko kao i tebi) jer možda se njoj taj dečko zapravo i ne sviđa, već je jedna od onih cura koji se samo žele nadmetati i dokazati da su u stanju zainteresirati svakog dečka te ih takve stvari ispunjavaju ponosom.

Neke od njih mogu se zagrijati za nekog dečka samo zato što je zanimljiv nekoj drugoj curi iako im se prije toga nije nimalo sviđao – dapače, čak ti je sama rekla da je ružan, luzer i bezveznjak. No, čini se da je naglo promijenila mišljenje kad si joj rekla da se tebi baš sviđa.
Kad se netko tako ponaša, lako je moguće je da je toj osobi potrebna pozornost ili se zbog nečega zapravo osjeća jako nesigurno, pa na sve načine pokušava barem na nekom polju ostvariti 'uspjeh'. Koji god da je razlog u pitanju, najbolje je pokušati razgovarati s njom i izravno joj reći što te muči i što osjećaš, jer ona možda nije ni svjesna da ti to jako smeta.

Izravno joj reci da te to njezino ponašanje živcira i zamoli je da to više ne radi, no naravno, to izvedi diplomatski i odmjereno. Ako ti je iskrena frendica, shvatit će da ti njezino ponašanje smeta i potrudit će se da se tako više ne ponaša.

Ako se ona tako stalno ponaša i prema drugim prijateljicama, pokušaj s njima porazgovarati o tom problemu pa možda smislite neki zajednički plan kako stati u kraj njezinom nimalo korektnom ponašanju. Ukoliko i dalje nastavi s takvim obrascem ponašanja, možda je najbolje da se polako odvojiš od nje te da joj više ni ne govoriš da ti se sviđa neki dečko jer se ona odmah na njega baca poput predatorice.