Teen SVE ZA LJEPOTU

Najneobičniji spa tretmani

  • Autor: Maka
  • 6.11.2010 8:06:42
  • 6.11.2010 8:04:00

Dok se mi, obični smrtnici, zbog tankog novčanika rijetko odlučujemo za kakav spa tretmančić, mnogi u svijetu svakim danom izmišljaju sve neobičnije tretmane. Od nekih bi vam se mogle i zalediti kosti. Od straha, naravno!

Koliko ste daleko spremni ići za ljepotu? Neki toliko daleko da dopuštaju da im zmije plaze po tijelu ili da ih mažu ptičjom kakicom!

Zmije protiv napetosti

U Tel Avivu u Izraelu nude spa tretman za 70 dolara u kojem će po vašim leđima gmizati šest neotrovnih zmija. Kažu da ovo sigurno smanjuje napetost, ali samo onima koji se ne boje zmija, dakako.

http://www.care2.com
Vinska kupka
Kupka u čaju, vinu, rezancima...


Spa centar Yunessan u gradu Hakone u Japanu nudi različite kupke za cijelu obitelj. Tako se možete namakati u toploj kupki u bazenu napunjenom zelenim čajem, crvenim vinom, kavom, sakeom ili rezancima. Kažu da je sake odličan za kožu, dok kupanje u zelenom čaju snaži imunosni sustav, jednako kao i kada ga ispijate.

U Češkoj obiteljska pivnica Chodovar nudi spa tretman kupanja u pivu. Kažu da ova kupka detoksicira tijelo te pospješuje cirkulaciju.

Njam... Čokoladni spa

Čokoladni spa tretmani i nisu neka novost, no hotel Hershey u Pennsylvaniji nudi najveći izbor čokoladnih poslastica za tijelo. Tako nude kupanje u čokoladnom šlagu, piling kakaom ili umatanje u čokoladni fondue.

Zlatna maska za lice

Ponovno smo u Japanu. Ondje je tvrtka Umo razvila masku za lice u kojoj je 24-karatno zlato. A cijena – 250 dolara. U Umu kažu da je zlato korišteno za ljepotu još u
Press Association/PIXSELL
Zmijski spa tretman
Kleopatrino vrijeme te za dinastije Ching. Ova maska navodno potiče obnovu stanica kože na licu.

Gejšina maska

Stotinama godina gejše su koristile ovu metodu za poljepšanje kože lica, a nedavno smo saznali da je koristi i Victoria Beckham. Radi se o tome da se na lice stavlja slavujeva kakica koja je prije toga sterilizirana. Kažu da ovakva kakica sadrži enzime vrlo važne za kožu. Ovakav spa tretman nude u New Yorku, na Havajima i u Japanu.

Viagra za kosu

Spa tretman s ovim nazivom nude u frizerskom salonu Hari's u Londonu. Ovdje se radi o mješavini bikove sperme i korijena jedne biljke koja je bogata proteinima. Kažu da se ovako ojačava uništena i ispaćena kosa. U istom salonu nude i tretman za kosu s kavijarom.

Kaktus masaža

U Meksiku nude masažu listovima kaktusa koji su bez bodlji. Pomoću njih u kožu se utrljava mješavina napravljena od kaktusovog mesa i cvijeta. Tretman košta 245 dolara, a uklanja toksine iz kože i hidratizira je.

Kavijar na talijanski


U Cavalieri Hiltonu u Rimu nude maske za lice i cijelo tijelo od kavijara. Kažu da ćete nakon ovog spa tretmana imati čvrstu, prelijepu kožu. Inače, u istom se hotelu nudi i tečaj Naučite biti gladijator u jednom danu.

Zamotani u slamu

Još ostajemo u Italiji, gdje u hotelu Heubad nude spa tretman u kojem će vas umotati u zagrijanu i mokru slamu. Slama se bere na livadama talijanskih Alpi od sredine srpnja do početka kolovoza. Kažu da ovaj tretman potiče metabolizam i pojačava imunosni sistem.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više