Teen PRIJAVITE SE!

Srednjoškolci, želite li na razmjenu u SAD ili Britaniju?

  • Autor: tportal.hr
  • 15.10.2010 14:06:05
  • 15.10.2010 12:30:00

Udruga Forum za slobodu odgoja raspisala je natječaj za program razmjene učenika srednjih škola Republike Hrvatske u najboljim srednjim školama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije

Natječaj se provodi već šesnaestu godinu zaredom u suradnji s American Secondary Schools for International Students and Teachers (ASSIST) i Headmasters' and Headmistresses' Conference (HMC).

Program je namijenjen učenicima drugih razreda, a provodi se u prestižnim srednjim školama koje su članice mreže škola ASSIST-a i HMC-a. Imajući na umu reputaciju tih srednjih škola, osobine koje se očekuju od potencijalnih stipendista jesu marljivost, kreativnost, komunikativnost i društvenost.

Bivši stipendisti su izrazili veliko zadovoljstvo stipendijom, školovanjem u inozemstvu, kao i velikim životnim iskustvom koje su stekli. Prednosti koje ističu su iskustvo multikulturalnosti, kao i razvijanje dijaloga s kolegama/icama iz cijelog svijeta.

Ovaj program fokusira se na stipendiste i njihove interese, želje i aktivnosti. Osim toga, fokus je stavljen na razvijanje osobnosti svakog pojedinog stipendista, a program im pruža značajnu podlogu za budućnost i daljnje školovanje.

Natječaj je otvoren do 12. studenog 2010. godine, pravila, prijavnicu i ostale potrebne dokumente možete pronaći na internetskoj stranici Foruma za slobodu odgoja, a u nastavku pogledajte promotivni spot natječaja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više