ZA ZBUNJENE DEČKE

Jesam li doista zaljubljen?

16.09.2010 u 09:51

Bionic
Reading

Ovo pitanje često si ponavljaš i ne znaš razlučiti je li ovo što ti se događa ljubav, strast ili tek prolazna avantura i privlačnost. Saznaj koji su to znakovi prave zaljubljenosti

Najlakše se zabuniti s osjećajima zaljubljenosti i požude. Ponekad osjećaš požudu prema kolegici iz škole ili glumici iz filma koju uopće ne poznaješ. Iako bi ti se moglo učiniti da si zaljubljen do ušiju, trebaš znati da se kod požude obično radi samo o fizičkoj privlačnosti, a zaljubljenost je mnogo dublja, kada ti se sviđaju i psihičke osobine, pa čak i nepravilnosti osobe u koju si zaljubljen. Kužiš razliku?

U tvojoj dobi, kada hormoni divljaju, lako je zamijeniti požudu i zaljubljenost. Budimo načisto, i mnogi odrasli brkaju ta dva pojma, stoga nemoj očajavati. Također, danas smo svi više nego ikada bombardirani reklamama i filmovima u kojima je naglašena strast i požuda, pa se čini kao da je ona jedino pravilo pri odabiru svega pa tako i ljubavnog partnera.

Dakle, da zaključimo ovu zamršenu priču o požudi i zaljubljenosti. Požuda je isključivo fizička, dok zaljubljenost znači, uz dakako fizičku privlačnost i prijateljstvo, naklonost, predanost, odgovornost i povjerenje.

A sada, kada smo ovo razjasnili, evo kako ćeš znati jesi li zaljubljen. Ako sedam ili više od ovih deset tvrdnji vrijedi za tebe, znači da si ozbiljno zaljubljen!

1. Zbog nje i njezinog ponašanja prema tebi osjećaš se odlično

2. Ako te i zahvati ljubomora, brzo te prođe jer imaš povjerenja u nju.

3. Ništa te ne čini sretnijim i ispunjenijim nego kada ste ti i ona zajedno.

4. Ako ikada i dođete u sukob, pomirite se u roku nekoliko sati (najdulje) jer je najvažnije da oboje izrazite svoje mišljenje i osjećaje iako to može dovesti do konflikta.

5. Ona nikada ne traži da biraš između nje i tvojih prijatelja i obitelji. Iako ti često radije biraš njezino društvo, to je zato što ti tako želiš, a ne zato što te ona natjerala na to.

6. Nemaš potrebu testirati njezinu iskrenost i predanost. Vjeruješ joj.

7. Dok si s njom, možeš biti svoj, ne trebaš glumiti

8. Ako ste već zaplivali u seksualne vode, to je zato što ste to oboje željeli, nitko nikoga nije morao nagovarati.

9. Teško ti je ako je ne vidiš jedan dan

10. Dok si s frendovima ili gledaš film, uhvatiš se kako razmišljaš o njoj.